Barion Pixel
100%-ban természetes összetevők

ÁSZF

Általános Szerződési Feltételek

 1. Társaság adatai
 2. Alapvető rendelkezések
 3. Megvásárolható termékek, kosár funkció használata
 4. Regisztráció, bejelentkezés
 5. Átvételi módok
 6. Szállítási lehetőségek, díjak
 7. Elállás joga
 8. Vegyes rendelkezések
 9. Panaszkezelés rendje
 10. Szerzői jogok
 11. Adatvédelem

Jelen dokumentum nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven íródik, magatartási kódexre nem utal. A webshop működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk.
Jelen ÁSZF hatálya a Társaság weblapján (https://www.mvit.hu) történő jogviszonyokra terjed ki. Jelen ÁSZF folyamatosan elérhető a következő weboldalról: https://www.mvit.hu/aszf

1. Társaság adatai:
A Társaság neve: Mint-Menta KFt. .
A Társaság székhelye: 1172 Budapest, Kopolya uca 9.
A Társaság elérhetősége, az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címe: info@mvit.hu
Cégjegyzékszáma: 01-09-322839
Adószáma: 26299358-2-42

 

2. Alapvető rendelkezések:

2.1. A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen ÁSZF értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. (Elker. tv.) törvény vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

2.2. A jelen ÁSZF 2019.május 10. napjától hatályos és visszavonásig hatályban marad. A Társaság jogosult egyoldalúan módosítani a ÁSZF-t. A módosításokat a Társaság azok hatályba lépése előtt 10 (tíz) nappal a weboldalakon közzéteszi. Megrendelők a weboldalak használatával elfogadják, hogy rájuk nézve a weboldalak használatával kapcsolatos valamennyi szabályozás automatikusan érvényes.

2.3. Megrendelő, amennyiben belép a Társaság webshop weboldalra, vagy annak tartalmát bármilyen módon olvassa – akkor is, ha nem regisztrált Megrendelője a webshopnak, a ÁSZFban foglaltakat magára nézve kötelezőnek ismeri el.

2.4. Tilos a webshopon megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének letöltése, elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése a Társaság írásos hozzájárulása nélkül.

 

3. Megvásárolható termékek, kosár funkció használata

3.1. A megjelenített termékek online rendelhetők meg.

3.2. A termékekre vonatkozóan megjelenített árak forintban értendők, tartalmazzák az áfát, de nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját.

3.3. A webshopban a termék neve, leírása és a fotója jelenik meg. Az adatlapján megjelenített képek illusztrációk, eltérhetnek a valóságtól. A termék főbb jellemzőit a termék alatti leírás tartalmazza. A leírás téves értelmezéséből eredő károkért felelősséget nem vállalunk.

3.4. A házhoz szállítás a Posta futárszolgálattal történik.

 

4. Regisztráció, bejelentkezés

Az áruházunkban történő vásárláshoz nem kötelező regisztrálni,de a regisztráció előnye, hogy nem kell minden egyes vásárlásnál újra és újra megadni az adatokat. Ha regisztrálni szeretne, akkor a [Bejelentkezés/Regisztráció] menüpontra kattintva meg kell adnia személyes adatait: nevét, e-mail címét, telefonszámát, és a jelszavát. Egy e-mail címhez csak egy regisztráció tartozhat. A regisztrációkor rendszerünk a megadott email címre egy hitelesítő levelet küld, amelyben a regisztráció érvényesítését tartalmazó információkat kap. Erre azért van szükség, hogy elkerüljük a téves regisztrálásokat.

Ha már regisztrált vásárló, akkor vásárlás előtt, az oldal a menüsor feletti Bejelentkezés menüpontra kattintva tud bejelentkezni. Ha elfelejtette a jelszavát, akkor nyomja meg az [Elfelejtette jelszavát?] gombot, ezután írja be a regisztrációkor megadott email címét és a rendszer a regisztrált e-mail címre elküldi Önnek a jelszót.

 

5. A Megrendelés leadása, átvétel és szállítás

A megrendeléshez a „Kosárba” funkción keresztül juthat el, a kosár megtekintése menüpontnál találja a [TOVÁBB A MEGRENDELÉSHEZ] gombot.

A regisztráció vagy a belépés után a megrendelés feladása 5 szakaszból áll:

1. szakasz: Belépés / regisztráció

2. szakasz: Számlázási és szállítási címek megadása, kiválasztása

3. szakasz: Szállítási mód választása (házhoz szállítás / csomagátvételi pont)

4. szakasz: Fizetés módjának kiválasztása, kuponkód beírásának lehetősége, szerződési feltételek elfogadása.

5. szakasz: Email értesítés a megrendelés sikerességéről.

Bármikor megszakíthatja a megrendelés feladását. Sikeres rendelés után a rendszer automatikus visszaigazoló e-mail-t küld Önnek a regisztrációnál megadott email címére. A megrendelés leadása és annak visszaigazolása a szállítási szerződés létrejöttét jelenti a megrendelő és a Társaság között.

Elküldött és visszaigazolt megrendelés lemondása, módosítása: Az elküldött és visszaigazolt megrendelések lemondására a kiszállítást legalább 2 órával megelőzően az info@mvit.hu és címre küldött e-mailben vagy a +36 20 2285549 telefonszámon van lehetőség, a megrendelő pontos adatainak megadásával.

 

6. Átvételi módok:

6.1 Házhoz szállítás: Budapestre és Magyarország meghatározott településeire a ExpressOne vagy a Magyar Posta futárszolgálattal szállítjuk a megrendelt termékeket. A teljesítés ideje általában a megrendeléstől számított 2-4 munkanap, ami a rendelkezésre álló készlet függvényében változhat.

6.2. Foxpost Csomagponton keresztül történő átvétel esetében jellemzően a megrendeléstől számított 2-4 munkanap alatt kerül automatába a csomag. Az átvételi lehetőség várható időpontjáról e-mailben küldünk tájékoztatást. A Foxpost Csomagpontra érkező csomagokat az átvevőpont 5 napig tárolja, majd visszaküldi a csomagot a csomag feladójának.

6.3. A kiszállítás során mindent elkövetünk, hogy a lehető leggyorsabb legyen, az általunk elháríthatatlan, külső okokból következhet csak be csúszás a fenti jellemző határidőkhöz képest.

6.4. Külföldre nem szállítunk. Külföldi érdeklődés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot az info@mvit.hu emial címen.

 

7. Szállítási és fizetési lehetőségek

7.1. A házhoz szállítás díja bankkártyás fizetés vagy előre utalás esetén 1190 Ft (csak Magyarországon), az utánvét kezelés díja 400Ft.

7.2. A Fox csomagpont terminál díja 25kg-ig:890 Ft (csak Magyarországon)

7.3. Csomagolási díjat nem számítunk fel.

7.5. A weboldalon található termék mellett feltüntetett ár bruttó ár, amely tartalmazza az általános forgalmi adót.

7.6. A weboldalon található termékeket a weboldalon keresztül magánszemélyek és viszonteladók is megvásárolhatják. Amennyiben Ön viszonteladóként vásárolok vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal az info@mvit.hu email címen.

7.7. Fizetési módok

Banki átutalás
A termékek ellenértékét banki átutalás útján is rendezheti. A rendelést emailben igazoljuk vissza. Amennyiben Ön a banki átutalást választotta fizetési opcióként, akkor az utaláshoz szükséges adatokat emailben küldjük el Önnek. Az utaláshoz kérem várja meg a visszaigazoló emailt. Bankszámlaszám: Mint-Menta Kft. Budapest Bank 10103056-07533700-01005005

Utánvétel
Amennyiben a rendelés értékét a csomag kézhezvételekor kívánja kiegyenlíteni, akkor válassza az “Utánvétel” fizetési módot.

PayPal
Amennyiben rendelkezik Paypal számlával, úgy rendelése kifizetésénél választhatja ezt a fizetési módot is.

Barion fizetési mód
Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

 

8. Elállás joga

A gyorsan romló termékek esetén a vásárlási szerződéstől mindkét fél csak vis major (pl. elemi csapás, sztrájk, terror cselekmény, háborús helyzet) esetén állhat el.

A gyorsan romló termékek kivételével – a megrendelő a 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet alapján a szerződéstől tizennégy napon belül indokolás nélkül elállhat a 20. §-ban foglaltak szerint.

A Megrendelő az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. A Társaság a Megrendelő által arra a termékre kifizetett összeget az elállást követően, a visszaküldött termék beérkezése és ellenőrzése után nyolc napon belül visszatéríti.

A Megrendelő nem viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő szállítási költségeket. A Megrendelőt ezen felül egyéb költség nem terheli. A termék visszavétele csak eredeti, bontatlan csomagolásában történik meg. Felbontott, megrongálódott terméket nem áll módunkban visszavenni.

A Megrendelő megrendelt terméket lemondhatja, ha még a termék nem került kiszállításra. Ez általában a megrendelést követő 24 óra, de néhány esetben ez eltérhet. Az át nem vett áru szállítási és visszaszállítási díja is a Megrendelőt terheli.

 

9. Vegyes Rendelkezések

Ha a jelen ÁSZF bármely része érvénytelenné, jogtalanná vagy érvényesíthetetlenné válik, az a fennmaradó részek érvényességét, jogszerűségét és érvényesíthetőségét nem érinti.

Amennyiben Társaság a ÁSZF alapján megillető jogát nem gyakorolja, a joggyakorlás elmulasztása nem tekinthető az adott jogról való lemondásnak. Bármilyen jogról történő lemondás csak az erre vonatkozó kifejezett írásbeli nyilatkozat esetén érvényes. Az, hogy a Társaság egy alkalommal nem ragaszkodik szigorúan a ÁSZF valamely lényegi feltételéhez vagy kikötéséhez, nem jelenti azt, hogy lemond arról, hogy a későbbiekben ragaszkodjon az adott feltétel vagy kikötés szigorú betartásához.

A webshopon keresztül történő vásárlás feltételezi a Megrendelő részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását. A Megrendelő tudomásul veszi, hogy a böngészéssel és a vásárlással kapcsolatos esetleges kockázatokat saját magának kell felmérnie, illetőleg magának kell gondoskodni a számítógépe biztonságos használatáról és az azon tárolt adatok védelméről.

A Társaság nem felel a vis maiorból eredő, vagy egyéb, az irányításán kívül eső események okán bekövetkező károkért, ideértve, de nem kizárólagosan a weboldal használatából, vagy üzemzavarából, az adatok bárki által történő megváltoztatásából,az információtovábbítási késedelemből adódó,vírusok okozta,szoftverhibából, internetes hálózat hibájából, egyéb technikai jellegű hibából eredő, vonal, vagy rendszerhibából adódó károkért.

A Társaságot semmilyen felelősség nem terheli, amennyiben a szállítási késedelem, illetve egyéb probléma vagy hiba a Megrendelő által pontatlanul és/vagy hibásan megadott adatok miatt következik be.

A Társaság minden felelősséget kizár a honlap használói által tanúsított magatartásokért.

Társaság és Megrendelő vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni.

 

10. Panaszkezelés rendje

Társaságunk célja, hogy valamennyi megrendelést megfelelő minőségben, a megrendelő teljes megelégedettsége mellett teljesítsen. Amennyiben a Megrendelőnek mégis valamilyen panasza van a szerződéssel vagy annak teljesítésével kapcsolatban, úgy panaszát a fenti e-mail címen, vagy levél útján is közölheti.

Társaságunk a panaszt megvizsgálja, és szükség szerint orvosolja. Ha a Megrendelő a panasz kezelésével nem ért egyet, a Társaság a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, és annak egy másolati példányát átadja a Megrendelőnek. Ha a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a Társaság a panaszról jegyzőkönyvet vesz fel, s annak egy másolati példányát átadja a Megrendelőnek.

A panaszt a Megrendelő az info@mvit.hu e-mail címen, illetve a 1172 Budapest, Kopolya utca 9. postacímre megküldött postai levélküldemény formájában közölheti. A Szállító a vevői panaszt 30 napon belül megvizsgálja és annak eredményéről, valamint a jogorvoslati lehetőségekről írásban tájékoztatja a Vevőt. A válasz másolati példányát 3 évig megőrzi, s azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatja.

 

11.Szerzői jogok

Miután a https://www.mvit.hu mint weboldal szerzői jogi műnek minősül, tilos a https://www.mvit.hu weboldalon megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének letöltése (többszörözése), újra nyilvánossághoz történő közvetítése, más módon való felhasználása, elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése a Társaság írásos hozzájárulása nélkül.
A https://www.mvit.hu weboldalról és annak adatbázisából bármilyen anyagot átvenni írásos hozzájárulás esetén is csak az adott weboldalra való hivatkozással lehet.

 

12. Adatvédelem
A weboldal adatkezelési tájékoztatója elérhető a következő oldalon: Adatvédelmi nyilatkozat