Mivel gyümölcsről beszélünk mindenképp fontos a mértékletesség a fruktóz tartalma miatt. Egy étkezés alkalmával 20dkg sárgabarack javasolt.
A és C-vitamin tartalma mellett a niacin és folsav tartalma is nagyon jó. Káliumban és kénben is bővelkedik, de található benne kalcium, foszfor, béta-karotin is.
Imádjuk ezt a gyümölcsöt!
Frissen fogyasztva a legfinomabb, de levesként, lekvárként vagy süteménybe is remek. Persze minden cukor, tej és gluténmentesen.
Sárgabarack receptek
A barackot apró kockákra vágom. A zselatint pár kanál vízzel feloldom. A joghurthoz keverem a zselatint. Belekeverem az édesítőt ízlés szerint. A gyümölcsöket is hozzákeverem és egy szilikonformába rakom. A hűtőben 2-3 óra alatt megdermed és isteni hűsítő egészséges desszertet kapunk.
A barackot megtisztítottam, kimagoztam, majd apró darabokra vágtam. Egy magas falú tepsibe tettem. Légkeverésen 150fokon sütöttem kb 2 órát. A barack levet engedett és nagy része el is párolgott. Eközben néhány alkalommal a sütő tetején lévő barackokat lentebb nyomkodtam egy fakanállal. Mi jobban szeretjük, ha nincsenek benne darabok, ezért egy edénybe raktam. Bot mixerrel átpürésítettem. Beletettem az édesítőt, kóstolgattam. 🙂
Ha szükséges, akkor forraljunk rá, hogy mindenképpen forrón kerüljön az üvegbe!
Meleg dunszt eljárással tartósítottam. A forró üvegekbe forrón beletettem a lekvárt, erősen ráhúztam a kupakot és fejjel lefelé egy takaróval bélelt ládába tettem. Így szépen lassan hűlnek ki és sokáig elállnak.
#tartosítoszermentes #barack #cukormentes #lekvár
Szuper íze és állaga lett.
Rengeteg információt olvashatsz még róla itt.