100%-ban természetes összetevők

Sárgabarack

Sárgabarack nemcsak finom, de egészséges is!

Mivel gyümölcsről beszélünk mindenképp fontos a mértékletesség a fruktóz tartalma miatt. Egy étkezés alkalmával 20dkg sárgabarack javasolt.

A és C-vitamin tartalma mellett a niacin és folsav tartalma is nagyon jó. Káliumban és kénben is bővelkedik, de található benne kalcium, foszfor, béta-karotin is.

Imádjuk ezt a gyümölcsöt!

Frissen fogyasztva a legfinomabb, de levesként, lekvárként vagy süteménybe is remek. Persze minden cukor, tej és gluténmentesen.

Sárgabarack receptek

  • Sárgabarackos joghurttorta hozzávalói
    • 5dl kókuszjoghurt
    • 20dkg sárgabarack
    • zselatin
    • néhány szem áfonya (elhagyható)
    • édesítő (én a dia-wellness negyedannyit használtam)

A barackot apró kockákra vágom. A zselatint pár kanál vízzel feloldom. A joghurthoz keverem a zselatint. Belekeverem az édesítőt ízlés szerint. A gyümölcsöket is hozzákeverem és egy szilikonformába rakom. A hűtőben 2-3 óra alatt megdermed és isteni hűsítő egészséges desszertet kapunk.

 

 

  • Baracklekvár egyszerűen, mindenmentesen – saját termésünkből lekvárt készítettünk.
    • 5kg sárgabarack – egyszerre ennyi fért a tepsibe
    • kb 100-150gr 1:4 negyedannyi édesítő, ízlés szerint

A barackot megtisztítottam, kimagoztam, majd apró darabokra vágtam. Egy  magas falú tepsibe tettem.  Légkeverésen 150fokon sütöttem kb 2 órát. A barack levet engedett és nagy része el is párolgott. Eközben néhány alkalommal a sütő tetején lévő barackokat lentebb nyomkodtam egy fakanállal. Mi jobban szeretjük, ha nincsenek benne darabok, ezért egy edénybe raktam. Bot mixerrel átpürésítettem. Beletettem az édesítőt, kóstolgattam. 🙂

 

Ha szükséges, akkor forraljunk rá, hogy mindenképpen forrón kerüljön az üvegbe!

Meleg dunszt eljárással tartósítottam. A forró üvegekbe forrón beletettem a lekvárt, erősen ráhúztam a kupakot és fejjel lefelé egy takaróval bélelt ládába tettem. Így szépen lassan hűlnek ki és sokáig elállnak.

#tartosítoszermentes #barack #cukormentes #lekvár

Szuper íze és állaga lett.

Rengeteg információt olvashatsz még róla itt.

További cikkek